Labeau breeders
Lochristi, 29 februari 2024 - Microflor en Hark/Sion bundelen hun krachten en gaan vanaf nu verder onder de naam Labeau. Deze strategische fusie markeert een spannende nieuwe fase voor beide bedrijven, waarin zij gezamenlijk streven naar versterking van hun positie als toonaangevende spelers in de mondiale veredelings-, vermeerderings & jongplantindustrie.
PH03449 Purple Sunset
Phalaenopsis is een taaie doorzetter. Maar vanaf het moment dat je de deze planten op transport zet, heb je hier als kweker geen controle meer over. Zal de orchidee onder druk van stress knopjes afstoten? En wat bij de retailer en de klant? Kan de plant de belofte van tien weken bloei waarmaken? Microflor dekt deze onzekere variabelen in door streng te testen op knopvalgevoeligheid én op houdbaarheid. Een natuurlijk selectieproces met een sterk ras als resultaat.
Het is weer die tijd van het jaar. De eerste kerstdecoratie siert de etalages, en dan mag de Helleborus niger niet ontbreken. Voor telers altijd een spannend moment om deze kerstroos op het juiste moment in de handel te krijgen. Behalve als ze kiezen voor een Helleborus niger uit weefselkweek. De vermeerderingsmethode die Microflor al jaren gebruikt. In deze blog leggen we uit wat weefselkweek inhoudt en welke voordelen dit biedt. En vooral: wat het jou als teler oplevert.
20 jaar geleden startte het Microflor avontuur bij Febe Floré. Ontdek meer over Febe's bijdrage aan Microflor en haar visie voor de toekomst van dit magnifiek bedrijf in de wereld van plantenteelt en veredeling.
Water is één van de belangrijkste productiefactoren binnen de sierteelt. Water is schaars. Daarom investeert Microflor al jaren in een duurzaam waterbeleid. En dat werpt zijn vruchten af. Ook op andere vlakken nemen we onze verantwoordelijkheid op. In deze blog blikken we met één oog terug op voorbije inspanningen. Met het andere kijken we vooruit. Om zo toekomstige uitdagingen twee stappen voor te zijn.
De beste plant voor onze klant. Op elk moment is dat onze drijfveer. Hoe we dat waarmaken? Door grote hoeveelheden data uit ons teelt- en veredelingsproces te capteren en te interpreteren. Geen nattevingerwerk dus, maar keiharde data die de meest rendabele rassen voor de klant voorstellen. In deze blog lichten we toe waarom we dat doen en hoe.
De levering van de Helleborus ligt al een tijdje achter de rug. We blikken in deze blogpost terug op een seizoen met sterk bewortelde, uniforme jongplanten. En heel wat nieuwe initiatieven.
CHP Microflor
We gaan in deze uitdagende tijden tot het uiterste om jou als kweker van kwaliteit te blijven voorzien. Vandaag en in de toekomst. Welke inspanningen we doen, ontdek je in deze blog.
Inti Sun PH03995
​​​​​​​Lovable Luz, Harmony, Pink Smoothie … De namen van onze turborassen stralen optimisme uit. De belofte op beter. In tijden van crisis is dat een welgekomen boodschap. Hoe deze rassen hun woord houden? Door op een kortere opkweektijd toch voldoende productiviteit te garanderen én aantrekkelijk te blijven. Een kennismaking.
Container Transport
Microflor groeit. Zelfs overzee. Toen vorig jaar een klant uit Costa Rica om een relatief grote lading jongplanten vroeg, waagden we de sprong. De eerste zeevracht over de Atlantische Oceaan was een feit. Opnieuw een mijlpaal voor Microflor. Customer Succes Officer Tom Raveel legt uit hoe hij dit proces in goede banen heeft geleid.

Pages