Labeau breeders

MICROFLOR EN HARK/SION FUSEREN EN WORDEN: LABEAU, NEXT GENERATION BREEDERS

Synergie en gedeelde toekomstvisie 

De samensmelting van Hark/Sion en Microflor is gedreven door een gedeelde visie en complementaire sterke punten. “Dankzij deze samenwerking, worden wij de op één na grootste Phalaenopsisveredelaar en -vermeerderaar ter wereld, wat onze marktpositie versterkt.” Vertelt Febe Floré, mede CEO van Labeau. De families achter beide bedrijven, de familie Hark-Borrmann en de familie Floré, delen niet alleen een lange geschiedenis in de sector maar ook een sterke bedrijfscultuur en toekomstvisie. “Deze synergie stelt ons in staat om gezamenlijk onze internationale ideeën voor de toekomst te realiseren en elkaar op cruciale gebieden aan te vullen, wat leidt tot wederzijdse groei en professionalisering.'', benadrukt Anja Hark-Borrmann, mede-CEO van Labeau.  

 

Grenzeloze kansen voor medewerkers en klanten 

Voor klanten en medewerkers betekent de fusie een naadloze overgang naar een nog robuuster en dynamischer bedrijf. Het bedrijf wordt geleid door een 2-koppige vrouwelijke directie waarbij de verschillende locaties behouden blijven en nauw samenwerken om elkaars krachten te benutten.  

Het bezoekadres wordt De Lier, Nederland - voorheen de productielocatie van Sion - waar in de nabije toekomst een nieuwe showroom wordt geopend. De productielocatie in Lochristi, België – voorheen Microflor – blijft behouden als productielocatie voor Phalaenopsis, Helleborus en Gloxinia.  Medewerkers krijgen daardoor wereldwijd –op 7 productielocaties– uitgebreide mogelijkheden voor groei en ontwikkeling. 

 

Labeau, next generation breeders 

Met trots presenteren wij Labeau als onze nieuwe gezamenlijke identiteit. Labeau belichaamt de schoonheid en kwaliteit van onze planten, met een subtiele verwijzing naar het laboratorium waar de veredeling van onze Phalaenopsis begint. Onze krachtige pay-off, "next generation breeders", onderstreept de kracht van onze mensen en onze ambitie binnen de sector. Aldus Febe Floré, mede CEO Labeau. De komende maanden zullen alle communicatie-uitingen van het nieuwe bedrijf worden getransformeerd naar de nieuwe naam en huisstijl. 

 

Over Microflor en Hark/Sion 

Al ruim 30 jaar veredelt, vermeerdert en acclimatiseert Microflor Phalaenopsis, Gloxinia en Helleborus. Het hoofdkantoor van Microflor bevindt zich in België, met een extra laboratorium in Slowakije, waar in totaal 300 mensen werkzaam zijn. 

Hark/Sion is ontstaan uit een samenvoeging van Hark Orchideen, oorspronkelijk afkomstig uit Duitsland, en Sion Young Plants, een oorspronkelijk Nederlands bedrijf. In 1904 begon Hark Orchideen met het vermeerderen van planten en is het bedrijf de grondlegger van de in-vitroproductie in orchideeën. Sion Young Plants is sinds 35 jaar actief in de opkweek en verdeling van Phalaenopsis. Hark/Sion heeft verschillende locaties wereldwijd en telt 700 medewerkers. 

----------------------------------------------------------------------- 

Noot voor de redactie: 

Voor vragen, beeldmateriaal of de mogelijkheden voor een interview, neem contact op met: 
Marketing@labeau-breeders.com