Onze CEO, Febe Floré, viert 20 jaar bij Microflor!

Het is alweer twee decennia geleden dat Febe Microflor binnenstapte. Ze trad toe tot het verkoopsteam en begon al snel een veelzijdige rol te vervullen die niet alleen verkoop omvatte, maar ook nauwe betrokkenheid bij veredeling en het leggen van de allereerste bouwstenen voor productmanagement. Op dat moment was Microflor reeds 19 jaar een gevestigde waarde in de sector onder leiding van Ronie Van Rysselberghe. Hij was haar inspirerende mentor in wiens voetsporen ze later zou treden. 

Vandaag blikken we samen met Febe terug op deze indrukwekkende 20 jaar, waarin ze getuige was van aanzienlijke veranderingen in de sector. Het was een uitdagende reis voor zowel Microflor als bedrijf, als voor Febe als individu. Zoals ze zelf zegt: "Verandering is cruciaal voor de continuïteit van een bedrijf, maar de kernwaarden van Microflor zijn altijd onveranderd gebleven: toegewijde, gepassioneerde medewerkers die streven naar de veredeling en teelt van de beste planten."

Deze bijzondere mijlpaal laten we niet onopgemerkt voorbijgaan. Als verrassing hebben we Febe's bureau versierd met 20 verschillende rassen, elk verbonden met een specifiek jaar. Febe was overweldigd door de prachtige bloemen in haar kantoor en dook vol enthousiasme in de verhalen die elk ras met zich meebracht. Dit persoonlijke gebaar weerspiegelt de unieke Microflor Magnificus mentaliteit.

Eén ras sprong er meteen uit: Antigone, een intense gele bloem die destijds veel aandacht trok. Febe merkt op: "Nu, vele jaren later, hebben we bij Microflor talloze intens gele variëteiten ontwikkeld, en het mag gezegd worden dat we binnen deze kleurgroep sterk staan."

Febe deelt ook haar twee persoonlijke favorieten uit deze bijzondere collectie. Het prachtige vlekkenpatroon van PH02221 Firework is een lust voor het oog, hoewel dit ras helaas niet kan concurreren op het gebied van productiviteit. De weelderige bloemenpracht van PH03587 White Punch brengt het speelse karakter van de phalaenopsis tot leven, en het bijzondere is dat de takken mooi rechtop blijven staan zonder te verzakken. Febe gelooft sterk in het White Punch-concept voor de toekomst.

In 2012 selecteerde Febe een zaailing met een opvallende harlekijnrode kleur, met de boodschap dat dit nooit verloren mocht gaan. Maar zoals dat gaat in de wereld van selectie, voldeed deze zaailing uiteindelijk niet aan alle belangrijke criteria. "Ik herinner me nog goed de eerste keer dat ik een harlekijnrode kleur zag in een phalaenopsis, dat was in Taiwan bij Pony Orchids. Ik was toen 10 minuten lang sprakeloos vanwege de intense kleur." Febe, we beloven je dat we blijven streven naar nieuwe zaailingen met die prachtige harlekijnrode kleur.

Wat brengt de toekomst, zelfs na deze 20 jaar vol uitdagingen en kansen? Febe deelt haar visie: "Er groeit een groter bewustzijn voor mensgericht en duurzaam ondernemen, en ik ben ervan overtuigd dat dit het geluk van ons allen ten goede zal komen. Natuurlijk brengt dit ook grote uitdagingen met zich mee, vooral voor onze sector, maar we beschikken over een innovatieve industrie die zeker de juiste oplossingen zal vinden. We hebben een schitterend product dat bijdraagt aan het welzijn van ons allemaal. Planten in en rondom ons huis toveren altijd een glimlach op ons gezicht."