Inti Sun PH03995

Turborassen: snelste weg naar een hoger rendement

Lovable Luz, Harmony, Pink Smoothie … De namen van onze turborassen stralen optimisme uit. De belofte op beter. In tijden van crisis is dat een welgekomen boodschap. Hoe deze rassen hun woord houden? Door op een kortere opkweektijd toch voldoende productiviteit te garanderen én aantrekkelijk te blijven. Een kennismaking.

 

Rendabel alternatief voor de standaard opkweek

We voelen het allemaal: het leven wordt duurder. De stijgende energie- en grondstofprijzen nemen een serieuze hap uit onze portemonnee. Daarnaast dwingt het milieu ons om zuiniger om te springen met fossiele brandstoffen. Minder energie verbruiken en trager telen zijn dan een voor de hand liggende keuze. Maar wat dan met het eindproduct? Is dit even kwalitatief?

Je mag gerust zijn. Door af te wijken van de standaard opkweek, creëer je mogelijkheden. Een snellere teeltduur betekent een lagere energiekost per plant zonder in te boeten aan verkoopwaarde, een gouden combinatie voor jouw rendement.  We geven jou de troeven van onze turborassen hieronder mee in een notendop.

 

Duurzaamheid en rendabiliteit hand in hand

Het lijkt nu alsof we met onze turborassen een hagelnieuw product lanceren. Niets is minder waar. Een tiental jaar geleden zijn we gestart met het veredelen van snelgroeiende rassen. Niet alleen rendabiliteit voor de klant was een reden maar ook onze bekommernis voor het klimaat. Die duurzame visie zit immers van bij het begin in onze wortels. Timing is everything, en dus zetten we onze turborassen graag in de kijker.

 

Visueel aantrekkelijk én hoge prestaties

Hoe ziet zo’n turboras er dan precies uit? We illustreren met drie voorbeelden.

  • Lovable Luz (PH04162): dit roze  turboras geeft op 17 weken opkweek meer dan 18 knoppen op een tweetak. Op dat moment zit je aan zo’n 90% en met een optimale teelttechniek haal je gemakkelijk 100% tweetak.
  • Inti Sun (PH03995): dit intens gele turboras heeft erg veel bloemen per tak, na een korte opkweek van 17 weken geeft dit ras vlot 20 knoppen per plant met vooral tweetak en zelfs wat drietak. Met een optimale teelttechniek verkrijg je 2/3e  drietak en 1/3e viertak.
  • Oceanview (PH03133): dit witte turboras heeft op 17 weken opkweek 27 knoppen dankzij de vele vertakkingen. Bovendien ook 10 cm sneeuwwitte bloemen en bijna uitsluitend tweetak.

 

Transparante productfiche als guideline

Op 17 weken kunnen we de jongplanten opkweken tot volwaardige planten met veel volume en bloemen. Da’s 10 weken minder dan bij een gewoon ras. Sidenote: dat is onze standaard, maar uiteraard bepaal jij als kweker de opkweektijd zelf. Handige guideline hierbij is de productfiche van elk ras die de belangrijkste data uit het teeltproces bundelt. Met deze info kan je als kweker perfect inschatten hoeveel weken teeltduurverkorting je kan inplannen om aan het gewenste aantal takken en knoppen te komen.

 

Turbo troeven van een snellere opkweek

Wat jij wint als kweker? In de eerste plaats tijd. En tijd is geld. We zetten de voordelen van onze turborassen nog even op een rij.

  • Korte opkweektijd van 17 weken. Dat wil zeggen 10 weken minder dan een klassiek ras. Met de huidige energieprijzen gaat dit al snel over een kostenbesparing van 30-40 cent per plant.
  • Kwaliteitsvolle planten met een hoog percentage tweetak en met gemiddeld 20 bloemen per plant.
  • Een uitgebreid en aantrekkelijk assortiment want elke kleur is vertegenwoordigd.

Kortom, het grootste voordeel is jouw rendement Als kweker teel je bewuster en dankzij de gedetailleerde info uit de productfiche ben je zeker van het resultaat dat je eruit kunt halen. Bovendien hebben we het selectieproces steeds beter in de vingers waardoor we nog aantrekkelijker planten kunnen garanderen met nog meer rendabiliteit voor jou als kweker.

Benieuwd naar de productfiches van deze turborassen? Je accountmanager maakt je graag wegwijs