Growing smiles since 1986

Microflor laat je glimlachen

Als biotech-wetenschappers veredelt, vermeerdert en acclimatiseert Microflor orchideeën, gloxinia's en helleborus. De nieuwe baseline vertrekt echter van het waarom van de organisatie. Wat drijft Microflor om er elke dag vol voor te gaan? Na een strategische oefening in cocreatie met de medewerkers kwam ‘Growing smiles since 1986’ eruit. CEO Febe Floré: “Die lach op het gezicht keert altijd terug. Een smile op het gezicht van telers, kwekers en eindklanten als ze met ons samenwerken, als ze een jong plantje zien groeien tot een mooie plant, of wanneer er een plant wordt afgegeven bij een feestelijk moment. Het plezier van het krijgen, het plezier van het geven. Het plezier van een glimlach te laten groeien. Growing smiles. Dat is wat we doen. Dat is waarom we het doen. Al 35 jaar laten we glimlachen groeien. Bij iedereen die met ons samenwerkt. En net dat willen we nu benadrukken bij ons merk.”

Logo in rood en groen

Ook het logo kreeg na 35 jaar een opfrissing. De dominante kleuren zijn rood en groen. “Rood verwijst naar onze kennis en opgebouwde expertise. Maar ook de ambitie en de fierheid die we hebben over onze planten. Groen symboliseert de warmte en de samenwerking, maar ook de goesting om er elke dag in te vliegen”, zegt Febe Floré.

Juiste mensen blijven aanspreken

De belangrijkste reden van de hele rebranding is de unieke positionering in een sector waar ook de war on talent speelt. Want Microflor staat ook voor de uitdaging om aantrekkelijk te blijven als werkgever. Zowel intern als extern. Febe Floré: “In een sterk concurrerende markt zijn we een warme organisatie die volop kiest voor onderzoek en innovatie. Ik kan me voorstellen dat dit veel jongeren aanspreekt, alleen vertellen we dat te weinig. Met een sterke employer branding willen we hiermee onze mensen houden en de juiste toekomstige werknemers aanspreken.”

Opfrissing waarden en nieuwe tone of voice

Behalve het logo en de baseline, zette Microflor ook zijn verbale identiteit op scherp met een duidelijke tone of voice, en een opfrissing van de waarden passend bij de nieuwe identiteit. Wie nu bij Microflor werkt weet dat volgende waarden hoog in het vaandel gedragen worden: Ambitius positivus, Collectivitus formidabilis, Innovatus originalis Integritus Optimus.