Vermeerdering bij Microflor: een blik achter de schermen

You are here

Vermeerdering bij Microflor: een blik achter de schermen

Meer dan 30 jaar geleden richtte Microflor een eigen weefselteeltlaboratorium op. Zo werden we onafhankelijk van producenten, en konden we klanten makkelijker kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid garanderen. Intussen is het lab uitgegroeid tot een ware innovatiehub. Het geheim achter dit succesverhaal ontdekt u hier.

Tot in de jaren 80 rekende Microflor, als deel van de internationale Floré Groep, op verschillende weefselteeltlabo’s voor de levering van plantensoorten. Alleen lieten de kwaliteit van de afgeleverde plantjes en de leveringsbetrouwbaarheid soms te wensen over. De oplossing? Zélf een weefselteeltlaboratorium oprichten.

Dichter bij de klant

In 1985 zag Microflors eigen R&D-lab het levenslicht. Terwijl de meeste labo’s op dat moment als spin-offs van onderzoeksinstellingen fungeerden en daarmee redelijk ver van de telers stonden, werkte ons laboratorium juist heel klantgericht. Zo positioneerden we ons al snel als een toegankelijke en flexibele partner.

De lat ligt hoog

Met het nieuwe lab creëerden we ruimte voor onderzoek naar innovatieve weefselteelttechnieken en continue optimalisatie. Ook het acclimatisatieproces van de weefselteeltplantjes gebeurt sindsdien ter plaatse. En de lat ligt hoog: bij elk acclimatisatie- of productieprobleem wordt teruggekoppeld naar R&D. Alle issues worden meteen samen besproken en aangepakt.

Kwaliteit primeert

Het R&D-team gebruikt alleen technieken die de plantkwaliteit vooruithelpen. Daarnaast wordt al jaren sterk geïnvesteerd in geavanceerde labo-infrastructuur en gedreven R&D-experten. Onze medewerkers hebben een enorme passie voor het oplossen van weefselteeltvraagstukken en ze denken out-of-the-box. Ze combineren ervaring met nieuwe inzichten en er wordt intensief samengewerkt met diverse kenniscentra.

Continue groei

Het kan altijd beter – dat is het motto van R&D. In problemen ziet het team nieuwe kansen, in bestaande technieken nieuwe mogelijkheden. We kunnen intussen putten uit een uitgebreide toolbox aan ervaring, kennis en technieken om innovatie te realiseren. Maar tegelijk wordt ook altijd gezocht naar eenvoudige oplossingen, zodat alles betaalbaar blijft voor de klant. En ook zij hun business kunnen laten bloeien.

Ons R&D-team innoveert ook graag samen met u. Laat ons weten wat we voor u kunnen betekenen!