Milieuzorgcertificatie: zo garanderen we u transparantie en duurzaamheid

You are here

Milieuzorgcertificatie: zo garanderen we u transparantie en duurzaamheid

Duurzaam ondernemen is meer dan ooit een dealmaker. Telers verkiezen een milieubewuste producent – iemand die zijn inspanningen op het gebied van duurzaamheid kan bewijzen. Dankzij MPS-ProductProof, een pilootproject en milieuzorgcertificaat van MPS (Milieu Programma Sierteelt) en Royal FloraHolland, bent u er zeker van dat ook Microflor groen onderneemt. 

Bij Microflor is duurzaamheid geen trend of pr-strategie, het zit diep verweven in ons DNA. “Het vertaalt zich zowel in ambitieuze langetermijndoelen rond energieverbruik als in kleine optimaliseringen op het vlak van afvalproductie, veilige werkomstandigheden en het bannen van het gebruik van belastende stoffen voor het milieu”, vertelt Arne Steelandt, kwaliteits- en R&D-coördinator bij Microflor. Vooral het gebruik van pesticiden en herbiciden is binnen de sierteeltsector een veelbesproken topic. Wellicht verwacht ook u een minimaal gebruik ervan. En gelijk hebt u.

Bewezen milieuzorg

Met hun milieuzorgcertificaat MPS-ProductProof bieden MPS (Milieu Programma Sierteelt) en Royal FloraHolland een perfect instrument om transparantie te bieden rond duurzaamheid. Het keurmerk geeft aan hoe een producent ten opzichte van andere scoort op het vlak van bemesting, het inzetten van bestrijdingsmiddelen, energieverbruik en afvalverwerking. Daarnaast toont het label aan dat verboden werkzame stoffen niet werden gebruikt in de teelt, en dat een gecertificeerd bedrijf dus inspanningen levert om met respect voor mens en natuur te ondernemen. 

“Duurzaam ondernemen is meer dan ooit een dealmaker. Een verhoogde transparantie rond duurzaamheid dringt zich op.”

Pijlers van MPS-ProductProof

MPS-ProductProof meet de inspanningen van producenten, telers en handelaars via twee pijlers. Eén: een verplichte registratie binnen 24 uur na het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Twee: vierjaarlijkse, onafhankelijke monsternames per product(groep). Verder houdt het label controles in die nagaan of alle geregistreerde middelen wettelijk zijn toegelaten en of ze niet op de Zwarte Lijst van MPS voorkomen. Daarbovenop kunt u als klant nog bijkomende controles aanvragen. 

“Krijgen we vragen rond duurzaamheid of pesticidengebruik, dan kunnen we met trots verwijzen naar ons duurzaamheidslabel.” 

Uw garantie op duurzaamheid

Microflor behaalde het milieuzorgcertificaat MPS-ProductProof in oktober 2017. Arne: “Krijgen we vragen rond duurzaamheid of pesticidengebruik, dan kunnen we met trots verwijzen naar ons duurzaamheidslabel. Wij zijn trouwens de eerste veredelaar van Phalaenopsis die dit extra kwaliteitslabel behaalde.”

“MPS-ProductProof vormt een perfecte aanvulling op onze andere MPS-labels, waaronder ook MPS-GAP, MPS-Quality én MPS-A+”, gaat Arne verder. “Daarmee is Microflor de enige Phalaenopsis-veredelaar die voldoet aan de strengste duurzaamheidsvereisten. De MPS-labels erkennen onze inspanningen om onze milieu-impact te beperken op een officiële manier – een mooie beloning voor ons werk.”

label_MPS_0.jpg

Vragen over Microflors duurzaamheidsbeleid? Ontdek onze duurzaamheidsmissie of neem contact met ons op.