Philippe Villepontoux

Hoe Microflor phalaenopsis kwekers in Brazilië en Mexico kan ondersteunen

Microflor heeft grootse groeiplannen voor 2019. Daarbij richten we onder meer onze pijlen op Midden- en Zuid-Amerika, waar phalaenopsis kwekers volop inzetten op kwaliteit en kwantiteit. Ontdek hoe Microflor voor hen een rol kan spelen in een verdere ontwikkeling van de lokale markt.

In februari 2019 trok onze International Sales Manager, Philippe Villepontoux, twee weken naar Mexico en Brazilië. Hij bezocht een twintigtal kwekerijen en ging zijn oor te luisteren leggen bij Latijns-Amerikaanse kwekers van orchideeën. Zijn indruk van de regio: veel potentieel en ambitie, wat een kruisbestuiving aantrekkelijk maakt.

Markten met groeipotentieel

Mexico is nog maar recent bezig met professioneel orchideeën te kweken, Brazilië staat al een stuk verder. Toch wisten ze Philippe te verbazen: “Laat je niet misleiden: deze markten bevinden zich misschien nog in een vroeg stadium, maar gaan met rasse schreden vooruit. Ik was onder de indruk van het niveau van de kwekers en de kwaliteit en de kwantiteit van hun producten. Uit deze samenwerking kunnen ongetwijfeld heel wat nieuwe en spannende opportuniteiten vloeien.”

Wat Microflor te bieden heeft 

Microflor wil de Mexicaanse en Braziliaanse collega’s helpen verder door te breken. Volgens Philippe kunnen we op drie vlakken een verschil maken: 

  • De Braziliaanse en Mexicaanse markten zijn wild van de phalaenopsis, onze unieke soorten vielen in de smaak bij de kwekers en zullen ook hun klanten weten te bekoren. 
  • Onze jongplanten en flessen zijn van de hoogste kwaliteit. De goede reputatie van Microflor is ook in Zuid- en Centraal-Amerika gekend: de ideale basis om toekomstige partnerships op te bouwen. 
  • Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we heel wat expertise delen over plugteelt, bemesting en ongediertebestrijding. 

Deze ideeën konden op veel enthousiasme van de lokale kwekers rekenen. Kortom: de rondreis was een mooie opstap tot een hopelijk bloeiende samenwerking met Midden- en Zuid-Amerika.

Benieuwd naar wat Microflor voor u kan betekenen? 

Bekijk hier onze verschillende diensten.