De helleborus in de kijker op de ViV®-dag

De helleborus of kerstroos komt in veel maten en soorten. Onze twee paradepaardjes, de ViV® Victoria en ViV® Valentina stelden we reeds aan je voor. Maar we staan niet stil: ondertussen ontwikkelden we tal van nieuwe soorten zoals de Valeria en Rosa. De groei van onze collectie was dan ook een centraal thema van de ViV®-dag van 2019. 

Voor het kweken van de helleborussen werken we samen met enkele kwaliteitskwekers. Met de nodige aandacht en tijd laten zij onze jongplanten uitgroeien tot kwaliteitsvolle tuinplanten. Jaarlijks nodigt Microflor alle partners uit op de ViV®-dag in Lochristi. Tijdens dit event wisselen de kwekers informatie uit over de teelt van jongplanten, veredelingstrends, nieuwe rassen en verkoop. 

Gastsprekers van formaat

Dit jaar verwelkomden we twee gastsprekers: Nick Nieuwenhuijzen, productmanager bij Royal FloraHolland en Pieter Van De Velde van Floréac. FloraHolland deed een grote consumentenbevraging, waarvan Nick de resultaten toelichtte. Pieter focuste dan weer op de ontwikkelingen en trends binnen de Helleborusmarkt. 

Ontmoet de ViV® Valeria en ViV® Rosa

Begin 2019 lanceerden we de eerste catalogus van onze ViV®-collectie. Hierin tonen we trots de vele nieuwe soorten waaraan Microflor de voorbije jaren heeft gewerkt. Twee nieuwkomers uit dit gamma zetten we hier al even in de schijnwerpers:

  • ViV® Valeria zorgt voor een streepje kleur tijdens de wintermaanden dankzij haar volle roze-witte bloemen. Als vroegbloeier staat ze in november al in bloei.  
  • ViV® Rosa straalt klasse en elegantie uit. Je herkent haar aan haar frisse groene kern en witte bladeren met een subtiele roze blos. Rosa is een laatbloeier en bloeit vanaf januari. 

Meer weten over onze ViV®-collectie? Surf naar www.vivhelleborus.com voor een overzicht van alle soorten of neem contact met ons op.